Konu Bilgileri
Konu: Vücut Geliştirme de Amino asit Kullanımı Yazar: cansupekin
Okunma: 1867 Yorum: 1
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

cansupekin 10-28-2017, 18:33   
#1
#1
(Son Düzenleme: 11-02-2017, 1:40, Düzenleyen: Jiyan.)
Aminoasit nedir?
Öncelikli olarak aminoasit,proteinlerin yapıtaşıdır ve birçok aminoasitin bir araya gelmesi sonucu proteinler oluşur.Kaslarımız proteinlerden oluştuğundan,kas kütlesi inşa etmemiz için mutlaka ihtiyacımız vardır.Aminoasitler 20 çeşittir ve bu aminoasitlerin 10 tanesi temel olarak adlandırılır.Bunların vücuda dışarıdan alınması zorunludur.İzolösin,lösin,lizin,fenilalanin,metionin,treonin,triptofan,valin,arjinin ve histidin temel aminoasitlerdir.Geri kalan 10 adet aminoasiti vücudumuz dışarıdan hazır olarak alabilmektedir.Aminoasiti vücudumuza aldıktan sonraki ilk aşama proteinlerin sindiriminin başladığı yer olan midede gerçekleşir.Midemiz tarafından salgılanan pepsin enzimi yardımıyla ,aminoasitlere dönüştürülmeye başlarlar.Parçalama işlemimiz ince bağırsakta da devam eder.Bu parçalanmadan sonra tekli,çiftli ve üçlü olmak üzere gruplara ayrılır.Tekli gruplar kana karışırlar.Daha sonra karaciğerde emilirler yada başka bir aminoasite geri dönüşebilirler.

Aminoasit nasıl kullanılır?
Üç şekilde kullanılır:hap,toz ve sıvı olarak.Kullananlar arasında en yaygın olanı ise hap şeklinde kullanımıdır.Hap şeklinde kullananların yaşadığı en büyük zorluk arka arkaya 3-4 adet hap yutmaları ve bu hapların boyutlarınında büyük olmalarıdır.Bu tarz hapları almadan önce aminoasit markalarını iyice incelemeli,boyutları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.Bu hapların bu kadar sık kullanılmasının nedeni ise hapları içtiğiniz an hiçbir tad almıyorsunuz fakat toz halinde veya sıvı halinde içerken ağzınızda kötü bir tad kalıyor.Şahsen hem sıvı hemde hap şeklindekini kullandım.Sıvı şeklinden olandan 8-10 tüp arası anca kullanabildim fakat hap olandan 180 adet hap kullandım.Hap şeklindekilerin su ile tükettikten 15-20 dakika sonra kana karıştığı söyleniyor.

Toz şeklindeki aminoasitleri değerlendirecek olursak,tatlarının gerçekten çok kötü olduğunu belirtiyor kullanan arkadaşlarım.Çeşitli markalar bunların içerisine tad verici maddeler koyarak tadını bir nevi güzelleştirmeye çalışsada,protein tozlarına göre tadı gerçekten çok kötü.Hap şeklinde olanlara göre tek avantajı toz halinde olmasından kana daha çabuk karışmasıdır fakat 10-15 dakikalık bir zaman farkı için kullanmanızı tavsiye etmem.

Sıvı şeklindeki aminoasitler,hap şeklindekilerle birlikte en çok kullanılan çeşididir.Hem hızlı olarak kana karışırlar,hemde içilmesi kolaydır.Olumsuz yanları ise tadları bana göre içlerinde en kötüsüdür fakat toza göre daha çabuk biteceğinden alacağınız tadın süresi daha kısa olur ve fiyat olarak hesaplandığında diğer çeşitlerine göre daha pahalıdır.

Aminoasit hakkında benim görüşlerim
-Aminoasitler,proteinlerin parçalanmış yapıları oldukları için kana daha hızlı bir şekilde karışırlar fakat içerik olarak protein tozları kadar zengin değildir.Kesin olarak kullanmak istiyorsanız protein tozlarının yanında olacak şekilde kullanın.Ben Hardline Whey 3 Matrix ile birlikte en iyi aminoasitlerden Gaspari Nutriton’un hap şeklinde olan Amino Max 8000 ürününü kullanmıştım idman öncesi ve sonrası hem protein tozu içip hemde 3 er 3 er haplardan alıyordum.Gelişmeme etkisi maksimum düzeyde olmuştu fakat bu tarz hapları kullanırken dikkat edin.Benim vücudumda kullanmaya başladıktan 1 ay sonra sırtım fazla bir şekilde sivilcelenmeye başladı,karaciğere zararı dokunduğunu düşünerek ikisini birlikte kullanmayı bıraktım.Aminoasitler,protein tozları ve çeşitli ürünler her vücutta aynı etkileri göstermez bir doktor kontrolünde kullanmanız sizler için en yararlısıdır.
Cevapla
Jiyan 02-17-2018, 5:33   
#2
#2
Ben kaslarımı göstermek istedimde merak eden olduğunda bacaklarımı gösteriyorum oo diyor harika kasların var tabi bacağım oldugun farkında bile değil Big Grin
Susmaktan yoruldum..

Seni içimden terk ediyorum..
Cevapla


Vücut Geliştirme de Amino asit Kullanımı Konusu Araçları
Direk Link
HTML Link
BBCode Link
Paylaş